preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

 

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Što slušaš?


LiDraNo 2012.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kratko izvješće
Autor: Antonio Dominik, 30. 1. 2012.

I ove godine III. gimnazija bila je domaćin smotre LiDraNo na razini gradskih četvrti. Tako je naša škola, 30. siječnja, ugostila učenike iz jedanaest različitih srednjih škola s područja Gornje Dubrave, Sesveta, Peščenice i Žitnjaka, Trnja, Gornjeg grada i Medveščaka. Program pojedinačnih scenskih nastupa vodile su naše učenice Lucija Gegić i Magdalena Margić. Uvodnu riječ na početku održao je ravnatelj Oršolić koji je poručio da animiramo i drugu djecu kako bismo postigli veći uspjeh. Ovogodišnje povjerenstvo za prosudbu činili su glumci Perica Martinović i Ivo Gregurević te profesorica Marija Bilić. Trinaest učenika, koji su kazivali poeziju, monologe i monodrame marljivo su se pripremili, a mi smo uživali u nastupima. Povjerenstvo je odabralo osam nadarenih učenika koji su zavrijedili proći na županijsku razinu LiDraNa.

 Većina naših učenika koji su nastupili, točnije četiri učenika od njih pet, predloženo je na županijsku razinu. Fran Kojundžić kazivao je Slamnigovo djelo, Učenjak želio bih bit. Povjerenstvo je pohvalilo Franovu koncentriranost, uživljenost i odličan odabir. Viktorija Radman, vrlo je izražajno kazivala monolog iz Krležinog romana Na rubu pameti. Povjerenstvo joj je predložilo da malo snažnije, s više emocija, kazuje monolog na županijskoj razini. Svoj monolog Morski pustinjski vjetrovi, Ljilje Leko, Marta Sršan popratila je znakovnim jezikom. Predsjednik povjerenstva Ivo Gregurević, isprva nije ni znao da je to pravi znakovni jezik pa je ostao iznenađen Martinim znanjem. Preporučili su joj da ne brza te su zaključili da je sve uspjela lijepo povezati. Učenica Ana Rogač, koja je posljednja nastupila, malo koga je ostavila ravnodušnim. Monolog iz djela Jodi Picoult, Čuvarica svoje sestre, bilo je nešto tužno i lijepo. Postigla je vrlo točno stanje te sve uspjela ganuti i oduševiti.

Od sedamnaest  prijavljenih literarnih radova, na županijski LiDraNo predloženo je osam radova. U dvočlanom povjerenstvu za prosudbu bili su Ante Golubić i Gordana Prodanović. U povjerenstvu je trebala biti i Julijana Matanović, no bila je spriječena.

Od tri prijavljena rada naših učenika, dalje je prošao samo jedan. Papir podnosi više nego čovjek, naziv je literarnog rada učenice Silvije Dumić. Povjerenstvo je Silviji zamjerilo jedino lošu gramatiku.

Sutra će se u Dječjem kazalištu Dubrava održati skupni scenski nastupi. Dramska skupina GTTG predstavlja našu školu s predstavom Iz dana u dan.

Želimo mnogo sreće onima koji su predloženi na županijski LiDraNo, a onima koji nisu predloženi želimo više sreće drugi put!

Petra Plivelić, IV. a


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju