preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Sport
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sportska događanja
Autor: Josipa Rendulić, 29. 4. 2017.

Prošli su tjedan sportske nade III. gimnazije ostvarile zavidne rezultate u raznim sportskim natjecanjima te tako još jednom proslavili našu školu.

Mia Vukmirović, IV. a

Ekipa djevojaka osvojila je prvo mjesto u košarci na Prvenstvu grada Zagreba za srednje škole te su se tako plasirale i na Državno Prvenstvo Školskih sportskih društava Republike Hrvatske. Održalo se od 23. do 25. travnja 2017. u Poreču, gdje su pomele konkurenciju i zauzele prvo mjesto. Obje košarkaške ekipe naše škole uputile su se 29. travnja na Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo u Poreč, koje će trajati sve do 7. svibnja i na kojem će se okupiti više od 400 sportaša i čak 23 reprezentacije iz 16 europskih država, čije će dvoboje biti moguće pratiti i putem TV prijenosa. 


Veliki uspjeh postigle su i plivačice koje su se za svoje pozicije borile u Mađarskoj. Na Svjetskom prvenstvu, koje se održalo u Budimpešti, nastupilo je više od 400 natjecatelja iz 17 zemalja, a hrvatske su boje branile djevojke iz Kušlanove Kristina Miletić, Martina Andrašek, Paola Horvat, Petra Blažević, Marija Dodik i Tena Pernar. Natjecale su se u deset disciplina, a već prvog dana Martina Andrašek na 100m leđno uzela je brončanu medalju, prvu hrvatsku medalju u povijesti svjetskih školskih prvenstava u plivanju. U B finalima na 50m prsno Petra Blažević zauzela je 6. mjesto, Tena Pernar na 50m leptir 4. mjesto, a Marija Dodik na 100m leđno zauzela je 5. mjesto.  Na kraju prvog dana u štafeti 6x50m naše djevojke zauzele su odlično 5. mjesto. Drugog dana Martina Andrašek se ponovo okitila brončanom medaljom, ovaj put na 50m leđno te kao prva u B finalu završila utrku na 50m slobodno. Nisu razočarale ni djevojke koje su sudjelovale na Prvenstvu grada Zagreba u krosu koje je održano  09. travnja 2017. na Bundeku. U ekipnom natjecanju, sa sveukupno 16 bodova, plasirale su se na drugo mjesto dok su od pojedinačnih rezultata istaknule Lora Ontl osvojivši prvo, Paola Horvat peto, Nikolina Marić deseto te Iva Tirić četrnaesto mjesto.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju